Benedenappartementen

Een benedenappartement (“geel” en “groen”), komt u binnen via de voorkant van het huis, onder de arcaden. Per appartement zijn er twee dubbele deuren, voorzien van luiken, op één waarvan een slot zit. Ook de glazen deur daarachter is met een sleutel te openen. Deze deur geeft direct toegang tot de woonkamer, die ongeveer zes bij zes meter groot is. Tussen het eet- en het zitgedeelte zit een vierkante, betonnen steunpilaar. De keuken is open en grenst aan het eetgedeelte van de kamer. In de keuken zit een raam. Dit raam is, evenals de beide tuindeuren, voorzien van luiken. De keuken heeft vijf onderkastjes, waarin pannen, afwasspullen, keukenlinnengoed etc. opgeborgen zijn. Er is een klein ladenkastje met bestek voor vijf personen, maar ook met kurkentrekker, blikopener, enzovoort. Er is een roestvrijstalen spoelbak en een rvs-afdruipvlak, in een granieten aanrechtblad. Verder een vierpitsgasstel op butagas. In een speciale nis in de keuken staat de koelkast met vriesvak. Tevens is een oven/magnetron aanwezig. Tussen de keuken en de eetkamer staat een servieskast met serviesgoed en glaswerk voor zeven personen. Bovendien staan er boeken in die kast voor het breedste publiek: van Henning Mankell tot Harry Mulisch en van Paul Biegel tot Louis Paul Boon. In elk appartement staan andere titels, die onderling ook uitgewisseld kunnen worden. Voor deze kast staat de eettafel met stoelen.

In het zitgedeelte van de kamer staat een driezitsbank die simpel tot een tweepersoonsbed om te klappen is. Onder deze bank bevindt zich een bak waarin het beddengoed zit. Verder staan er twee fauteuils en een salontafel in de zithoek. Ook is er een open haard, die in het voor- en naseizoen tijdens de avonduren voor aangename warmte kan zorgen. 

De ouderslaapkamer biedt ruim plaats aan een tweepersoonsbed (160x200) en een driedeurs garderobekast met drie laatjes en een grote spiegeldeur. Er is meer dan genoeg ruimte voor het extra eenpersoonsbed. Het kinderbedje past er ook gemakkelijk in. Dit laatste moet van tevoren aangevraagd worden, en staat dan voor u klaar. De slaapkamer heeft een dubbel raam, waarin ook een horraam aangebracht is, zodat u ’s nachts de koelte van buiten kunt genieten, terwijl u de muggen mist.

Er is in het huis een kinderbed, -stoel en een box aanwezig, en daarvoor is ook voldoende ruimte. De hele vloer is betegeld, omdat tegels in het warme zuiden de meeste koelte bieden en bovendien gemakkelijk schoon te houden zijn. Dichtbij de zithoek is de entree tot de badkamer en de slaapkamer. Daar tussenin zit de bezemkast, een ruime kast waar u wat schoonmaakattributen aantreft, maar ook bijv. koffers kunt opbergen. De badkamer is voorzien van een wastafel, een toilet en bidet en een douchecabine (douchebak met schuifwanden). Er hangt een boiler voor de warmwatervoorziening. Alle kranen zijn thermostaatkranen.

Naast het appartement is een terras van ongeveer vier bij drie meter onder de arcaden. Ervoor ligt een buitenterras waar u heerlijk kunt zonnen of uitrusten onder een parasol. Afhankelijk van aan welke kant van het huis u zich bevindt, heeft u daar ’s ochtends of ’s middags de zon. Verder kunt u in de tuin natuurlijk altijd een privé plekje zoeken.Schaduw vindt u boven het huis onder de olijfbomen of beneden bij de "oase". Aan weerszijden van het huis zitten twee schuurtjes. In het linker (“rood) staat o.a. de wasmachine en -droger, die te gebruiken is door iedereen die drie euro per was- of droogbeurt in het daarvoor bestemde potje doet. Er is wasmiddel en –verzachter aanwezig. Er staat ook het een en ander aan kinderspeelgoed en strandmatjes e.d. voor algemeen gebruik. Tuinmeubilair staat in of bij het appartement.  Voor alle bewoners van het huis is er een grote barbecue bij de oase, op het grind onder de olijfboom. Er staat een grote natuurstenen eettafel bij.