Bovenappartementen

Een bovenappartement (“wit” en “blauw”), komt u binnen via de patio. Omdat het huis op de verdieping een u-vorm heeft, is er in het midden een betegelde patio. Dichtbij de entree gaat u drie treetjes op en komt u bij de voordeur uit. De voordeur geeft direct toegang tot de woonkamer, die ongeveer zes bij zes meter groot is. Er zijn twee dubbele deuren die naar het terras (4m2) leiden. Het terras ligt over de gehele breedte van het appartement (8m). De keuken is open en grenst aan het eetgedeelte van de kamer. In de keuken zit een raam. Dit raam en de beide terrasdeuren zijn voorzien van luiken.

De keuken heeft vijf onderkastjes, waarin pannen, afwasspullen, keukenlinnengoed, etc. opgeborgen zijn. Er is een klein ladenkastje met bestek voor 7 personen, maar ook met kurkentrekker, blikopener, enzovoort. Er is een roestvrijstalen spoelbak en een rvs-afdruipvlak, in een granieten aanrechtblad. Verder een vierpitsgasstel op butagas. De gaskraan zit onder het keukenraam op het terras. In een speciale nis in de keuken staan de diepvriezer en de koelkast. Tevens is een oven/magnetron aanwezig. Tussen de keuken en de eetkamer staat een servieskast met serviesgoed en glaswerk voor zeven personen. Bovendien staan er boeken in die kast voor het breedste publiek: van Henning Mankell tot Harry Mulisch en van Paul Biegel tot Louis Paul Boon. In elk appartement staan andere titels, die onderling ook uitgewisseld kunnen worden. Voor deze kast staat de eettafel met stoelen.

In het zitgedeelte van de kamer staan een tweezitsbankje en een driezitsbank die simpel tot een tweepersoonsbed om te klappen is. Onder deze bank bevindt zich een bak waarin het beddengoed zit. Verder staan er twee fauteuils en een salontafel in de zithoek. Ook is er een open haard, die in het voor- en naseizoen ’s avonds voor aangename warmte kan zorgen.

Er is in het huis een kinderbed, -stoel en een box aanwezig, en daarvoor is ook voldoende ruimte. De hele vloer is betegeld, omdat tegels in het warme zuiden de meeste koelte bieden, en bovendien gemakkelijk schoon te houden zijn. Dichtbij de zithoek is de entree tot de badkamer en de beide slaapkamers. De badkamer is voorzien van een wastafel, een toilet, een bidet en een douchecabine (douchebak met schuifwanden). Er hangt een boiler voor de warmwatervoorziening. Alle kranen zijn thermostaatkranen. In de badkamer zit een raam met luik en bobbeltjesglas.

De ouderslaapkamer biedt precies plaats aan een tweepersoonsbed (160x200) en een driedeurs garderobekast met drie laatjes en een grote spiegeldeur. De “kinderslaapkamer” heeft drie eenpersoonsbedden, waarvan twee een stapelbed vormen. Er staat ook een kledingkast, met hang- en leggedeelte. Daarin vindt u beddengoed. De ramen in beide slaapkamers zijn voorzien van apart te openen horraampjes, zodat u ’s nachts de koelte binnen kunt halen en de muggen buiten kunt houden.

Op het grote terras zijn zonneschermen aangebracht, die veel schaduw bieden. Buiten staat een eettafel van natuursteen, groot genoeg voor acht personen. Buitenstoelen zijn er ook, zowel voor bij de tafel als ligstoelen. Het terras geeft, door middel van een trap, ook direct toegang tot de tuin, zodat u niet per se hoeft om te lopen. Onderaan de trappen zijn aan weerszijden van het huis, twee schuurtjes. In het linker (“rood”) staat o.a. de wasmachine en -droger, die te gebruiken is door iedereen die drie euro per was- of droogbeurt in het daarvoor bestemde potje doet. Er is wasmiddel en –verzachter aanwezig. Er staat ook het een en ander aan kinderspeelgoed en strandmatjes e.d. voor algemeen gebruik.

Voor alle bewoners van het huis is er een grote barbecue bij de "oase" op het grind onder de olijfboom. Er staat een grote natuurstenen eettafel bij. Op het terrein vindt u de schaduw onder de olijfbomen boven het huis of bij de oase.